На Закарпаття привезли копію Томосу

На Закарпаття привезли копію Томосу

Укрінформ
Копію Томосу представили сьогодні в приміщенні Закарпатської ОДА, тож віряни у віддаленому від Києва регіоні зможуть ознайомитися з історичним документом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

“Копія Томосу, яку ми сьогодні презентуємо в атріумі Закарпатської ОДА, була зроблена на моє особисте прохання в Києві, - повідомив єпископ Варсонофій. - Справа в тому, що Закарпаття — віддалений регіон від Києва, і не кожен закарпатський вірник може собі дозволити піти в Малу Софію подивитися на оригінал Томосу, який нині там знаходиться постійно”, - сказав єпископ.

Відтак, зі слів владики Варсонофія, сьогодні копію Томосу представили загалу в облдержадміністрації, далі її повезуть в кожну парафію Закарпатської єпархії ПЦУ.

Читайте також: Порошенко прийняв єпископів Української православної церкви у США

“Ми влаштовуємо таку акцію, аби кожен вірник мав змогу доторкнутися до історії. Це дасть підняття морального духу парафіям нині, укріплення у вірі, а також безпосередньо можливість побачити той документ, який українці чекали більше тисячу років”.

Разом із тим, в краї очікують також оригінал документу. Зі слів владики Варсонофія, закарпатці сподіваються, що Томос домандрує і сюди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-