Представники Норвезької ради у справах біженців зустрілися з керівництвом Донеччини

Представники Норвезької ради у справах біженців зустрілися з керівництвом Донеччини

Фото
Укрінформ
У Краматорську представники Норвезької ради у справах біженців в Україні обговорили з керівництвом Донецької області питання переселенців з тимчасово окупованих територій регіону.

Про це повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"В Донецькій облдержадміністрації відбулась зустріч першого заступника голови ОДА Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів ОДА з Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні. Під час заходу розглянули найважливіші аспекти реалізації житлових, земельних і майнових питань та наявних підходів для їх вирішення", - йдеться у повідомленні.

Вілінський зазначив, що основний наплив біженців у регіоні був в 2014-2015 роках. На той момент область шукала будь-які способи розміщення людей, переважно це були санаторії, піонерські табори, тобто там, де можна було одночасно розмістити велику кількість людей.

За його словами, стратегічною метою було уникнути самоізоляції переселенців в цих місцях проживання, і найкращий спосіб адаптації переселенців – це їх працевлаштування, поселення в належні умови існування.   

"Виходячи з того стану, що є на сьогодні, ми великою мірою вирішили це питання, оскільки свого часу приділили достатньо уваги розвитку як бізнесової, так і соціальної інфраструктури громад", - підкреслив перший заступник голови ОДА. Він додав, що на території області зараз існує всього 6 місць концентрації переселенців, переважно це люди з обмеженими можливостями або похилого віку, тобто такі люди, яким було складно адаптуватися до нових умов проживання.

Читайте також: Лише чверть переселенців знає, як змінити виборчу адресу - КВУ

За словами директора департаменту соціального захисту Олени Токаревої, також розміщували людей в інтернатних закладах. Це переважно люди похилого віку з Авдіївки. Вони, наприклад, досі залишаються в Білецькому будинку-інтернаті як переміщені особи.

На сьогодні в Донецькій області зареєстровано майже 487 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Тому адресну фінансову підтримку, яку виділяє держава у розмірі 700-800 млн грн, отримує приблизно десь до 100 тис. осіб. Частина людей і досі залишаються незареєстрованими.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-