На Донеччині презентували методику медіації конфліктів у громадах

На Донеччині презентували методику медіації конфліктів у громадах

Фото
Укрінформ
На Донеччині презентували методику медіації конфліктів у громадах, розроблену Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

 "У Донецькій області пройшла презентація Методичних рекомендацій щодо оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту, розроблених Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці методичні рекомендації в першу чергу спрямовані на мінімізацію ризиків виникнення конфліктів у громадах.

Перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі зазначив, що у певній мірі кожна громада України відчула на собі наслідки збройного конфлікту, проте саме у Донецькій і Луганській областях є потреба у постійному моніторингу соціальних настроїв та швидкій медіації конфліктів.

Читайте також: МінТОТ підготувало інструкцію, як голосувати переселенцям

За його словами, дуже часто буває так, що у громадах, у яких проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб або ж учасників бойових дій, виникають конфліктні ситуації, що ці особи відтягують на себе частину соціальних зобов’язань держави, створюють додаткове навантаження на ринок праці та заклади соціальної інфраструктури.

"Для того, щоб подібні конфлікти не набували негативних наслідків, і потрібні ці методичні рекомендації", - наголосив Куркчі.

Прес-секретар міністра ТОТ та ВПО Дар’я Боровик розповіла присутнім про основні позиції рекомендацій та підкреслила, що методика подолання конфліктів буде корисна громадам не тільки у період загострення соціально-політичної ситуації, але й після подолання збройного конфлікту.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-