На економічний та соціальний розвиток Донеччини виділять майже мільярд гривень

На економічний та соціальний розвиток Донеччини виділять майже мільярд гривень

Укрінформ
На Донеччині у цьому році на програму економічного і соціального розвитку витратять понад 948 мільйонів гривень.

Про це у четвер повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"У 2019 році на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку Донецької області витратять понад 948 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Про це заявила 31 січня на колегії в ОДА заступник директора департаменту - начальник управління розвитку реального сектору економіки департаменту економіки облдержадміністрації Дар’я Жукова.

Читайте також: На Донеччині відкрили справу через відео з підкупом виборців

За її словами, упродовж 2018 року в регіоні спостерігається стабілізація та позитивна динаміка основних показників соціально-економічного розвитку.

Область посіла провідні позиції за обсягом промислового виробництва, рівнем оплати праці, обсягом зовнішньої торгівлі, динамікою інвестиційної та будівельної діяльності, зростанням місцевих бюджетів.

"Усього на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку Донецької області у минулому році спрямовано майже 10,2 млрд гривень. 73% забезпечили бюджети різних рівнів, ще 27% надійшли з інших джерел фінансування, включаючи міжнародну технічну допомогу та кошти підприємств" - констатувала Жукова.

Читайте також: У шести тергромадах Донеччини влітку можуть пройти перші вибори

За її словами, в основу були покладені такі пріоритетні напрямки, як економічне зростання, людський розвиток, підтримка спроможності місцевого самоврядування, а також питання безпеки. За цими напрямами реалізовувалися понад 800 проектів та заходів. Найбільші обсяги коштів спрямовано на розвиток дорожньо-транспортного комплексу, житлово-комунального господарства, екологічної сфери, охорони здоров’я, освіти, а також підтримку переселенців. Сталим пріоритетом Програми був розвиток інфраструктури, на який спрямовано майже 40% загального фінансування.

На 2019 рік передбачається витратити на реалізацію програми істотний фінансовий ресурс – понад 948 млн грн, і до Мінрегіону вже подані переліки 43 проектів на 583 мільйонів гривень, включаючи перехідні та незавершені минулоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-