Мер Запоріжжя хоче заборонити вантажівкам їздити через греблю ДніпроГЕС

Мер Запоріжжя хоче заборонити вантажівкам їздити через греблю ДніпроГЕС

Укрінформ
Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк доручив підготувати проект рішення виконавчого комітету про заборону руху великовантажного транспорту через греблю Дніпровської ГЕС.

«У грудні-січні було проведено кілька нарад за участю представників «Дніпрогесу». За результатами цих нарад, спираючись на інформацію, яка надійшла від керівництва «Дніпрогесу», доручив підготувати проект рішення про заборону руху великовантажного транспорту вагою понад 30 тонн через греблю», - зазначив Буряк.

За його словами, це повністю не вирішить проблему заторів та технічного стану дорожнього покриття на греблі. Однак таке обмеження дозволить підтримувати дорожнє покриття у належному стані.

Він також додав, що є чимало випадків, коли через місто проїждали фури вагою 70 тонн. Очільник міста впевнений, що великовантажний транспорт взагалі не має їхати містом.

«Вже підготовлено листа до Обласної державної адміністрації з проханням підготувати звернення до «Служби автомобільних доріг» щодо зміни напрямку руху транзитного транспорту», - зазначив мер.

Читайте також: У реконструкцію обладнання ДніпроГЕС-1 інвестують 62 мільйони євро

Якщо виконавчий комітет підтримає рішення, його направлять для виконання до управління патрульної поліції. Біля греблі Дніпровської ГЕС буде встановлено заборонні знаки відносно проїзду великовантажного транспорту. Дотримання цих вимог повинна буде контролювати поліція.

Як раніше повідомлялось, ремонт дорожного покриття на греблі проводили у квітні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-