Чернівці залишилися без солі та піску під час снігопаду

Чернівці залишилися без солі та піску під час снігопаду

Укрінформ
У Чернівцях вже другий день триває снігопад, а в комунальному шляхово-експлуатаційному підприємстві, яке займається розчищенням доріг у місті, закінчилися сіль та пісок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний інженер «МіськШЕПу» Павло Олоєр.

«На сьогодні солі взагалі не залишилося. Ми позичаємо через внутрішні зв’язки. Щоб підтримувати місто, щоб міг рухатися громадський транспорт тощо. Так само і з піском. Але за пісок домовитись легше. Вже підписаний договір і за кілька днів його буде в достатній кількості. А закупівлю солі маємо ще провести через тендер», – сказав Олоєр.

На підприємстві сподіваються, що за 10 днів проблему з сіллю вирішать. Там кажуть, що кожного року закуповують однакову кількість солі та піску. Але цьогоріч склались такі погодні умови, що заготовленої суміші не вистачило.

«Цього року, як і минулі роки, ми закупили дві тисячі тонн солі та три тисячі кубів піску, яких нам завжди вистачало «з головою». А цього року через часту зміну погоди – то сніг, то відлига і сонце, потім знову сніг, вночі мороз, вдень дощ і заново потрібно обробляти всі дороги. Звичайно, йде більший розхід», – додав Олоєр.

Читайте також: У Карпатах насипало метр снігу

За прогнозами синоптиків, на Буковині збережеться сніжна погода до кінця тижня.

Фото: 0372.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-