Суд дослідив докази 28 із 66 томів

Суд дослідив докази 28 із 66 томів "справи Труханова"

Укрінформ
Судова колегія Малиновського райсуду Одеси під головуванням Сергія Черевка розглянула у четвер документальні докази, в тому числі аудіовізуальні, що містяться у 28 із 66 томів кримінальної справи Геннадія Труханова і групи посадовців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учасники судового процесу сьогодні продовжили досліджувати зібрані співробітниками НАБУ і САП документальні докази, що підтверджують пред'явлені обвинувачення групі посадовців, в тому числі меру Одеси та його заступнику, за ознаками ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України", - сказав журналістам прокурор САП Максим Кравченко.

Судова колегія розглянула 17 січня докази, що містяться у 28 томах, уточнив прокурор САП Валентин Мусіяка. Завтра, 18 січня, продовжимо знайомити суддів та учасників процесу з іншими зібраними доказами, зазначив він.

З наведених досудовим слідством доказів, передусім обшуків в офісі екс-нардепа Олександра Дубового, випливає причетність не лише восьми фігурантів кримінального провадження, а й інших осіб до придбання майнового комплексу збанкрутілого заводу "Краян".

На підставі вилучених документів під час обшуку в офісі Дубового відкрито окреме кримінальне провадження, уточнив Мусіяка. Оскільки деякі особи, що розміщувались за адресою цього офісу, могли здійснювати контроль над компаніями "UAB Naster" і "Development Elit", посадовці яких є фігурантами справи.

Після сьогоднішнього судового засідання кілька громадських активістів, що були присутні у приміщенні суду, вирішили заспівати меру Геннадію Труханову колядки, привітавши таким чином з 54-м днем ​​народження. Але це не сподобалося прибічникам мера - виникла словесна перепалка і штовханина, яку вгамували працівники поліції.

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною — 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

САП стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Читайте також: Суд досліджує докази САП у "справі Труханова"

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-