Суд досліджує докази САП у

Суд досліджує докази САП у "справі Труханова"

Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси під головуванням Сергія Черевка досліджує зібрані детективами НАБУ і прокурорами САП документальні докази у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжуємо розгляд документальних доказів, зібраних стороною обвинувачення", - зазначив головуючий суддя Черевко після відкриття 15 січня чергового засідання судової колегії.

Прокурор САП Валентин Мусіяка продовжив перелік та виклад змісту документів, пов'язаних з купівлею-продажем будівлі "Євромерії" - актів прийому-передачі, протоколів засідань та сесії міськради, виписок з реєстру прав власності, листування між українськими, латвійськими і литовськими правоохоронцями щодо діяльності латвійської компанії "UAB Naster" тощо, які містяться в 67 томах кримінального провадження.

Варто зазначити, що у вівторок група прокурорів САП, адвокати та фігуранти кримінального провадження знайомляться з документами, що містяться в 11-му і наступних томах. Низку договорів, актів, листів та інших документів дослідили на судовому засіданні 14 січня, відеотрансляцію якого колегія суддів несподівано вирішила припинити, пославшись на те, що "для онлайн трансляції немає технічної можливості".

Багато хто з присутніх на засіданні також вражений високими темпами дослідження документальної бази, наданої суду прокурорами САП. Якщо учасники процесу так швидко досліджуватимуть решту томів кримінального провадження, які підлягають докладному ознайомленню, то колегія суддів, очевидно, зможе вже наступного тижня приступити до вивчення пакета речових доказів, зібраних досудовим слідством, і допиту свідків.

Читайте також: Поліція відкрила справу через заяву журналіста “Радіо Свободи” на Труханова

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Труханова та групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною – 185 мільйонів гривень. Між тим, встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

За версією САП, віце-мер Павло Вугельман забезпечував підготовку угоди про придбання адмінбудівлі з боку мерії та депутатів, а директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Петро Загодіренко і директор Valtron group Ігор Кравченко забезпечили підготовку пакету передпродажних документів об'єкта нерухомості, залучивши оцінювача Богданову.

САП стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-