Пожежа на хімзаводі у Калуші: забруднення повітря не зафіксували

Пожежа на хімзаводі у Калуші: забруднення повітря не зафіксували

Укрінформ
У пробах повітря навколо хімічного заводу в Калуші, де сьогодні вночі сталася пожежа, не зафіксовано перевищення концентрацій забруднюючих речовин. За допомогою лікарів також ніхто не звертався.

Про це за результатами позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС повідомляє прес-служба Калуської міської ради.

"Відомча лабораторія ТОВ “Карпатнафтохім” проводила відбір та аналіз проб повітря в межах санітарно-захисної зони підприємства. Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

У міськраді також поінформували, що на даний час Калуська міськрайонна філія ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить моніторинг стану повітря в санітарно-захисній зоні підприємства та в житловій зоні. Результати лабораторних досліджень будуть невідкладно повідомлятись в місцевих засобах масової інформації.

Також на засіданні зазначили, що після повідомлення про пожежу до Центральної районної лікарні прибули головний лікар, а також фахівці, які могли надати медичну допомогу при характерних для хімічних підприємств захворюваннях. Було забезпечено певну кількість ліжко-місць та медичних препаратів для надання медичної допомоги можливим потерпілим.

Проте станом на 11:00 год. 13 січня 2019 року головний лікар повідомив, що жодного потерпілого з місця пожежі, а також жителів міста з ознаками отруєння чи опіків не поступало.

Читайте також: Пожежу на заводі “Карпатнафтохім” у Калуші ліквідували

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня о 21.08 у Калуші на вул. Промислова, 4, в корпусі № 424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва етилену та поліетилену ТОВ “Карпатнафтохім” на відкритому майданчику у виробничій установці сталося факельне горіння пірогазу. Пожежу вдалося локалізувати о 23:48. Ліквідували її сьогодні, 14 січня, о 10.44.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-