Сніг, дощ та ожеледиця: Укравтодор попереджає про погіршення погоди

Сніг, дощ та ожеледиця: Укравтодор попереджає про погіршення погоди

Фото
Укрінформ
На автошляхах України 10-11 січня очікується ускладнення погодних умов до першого рівня небезпечності.

Відповідне застереження оприлюднив "Укравтодор".

"10-11 січня очікується ускладнення погодних умов... Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпечності", - йдеться в повідомленні.

Так, 10 січня у південних і в східних областях очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях сніг з переходом в дощ, місцями значні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, в Запорізькій області значний сніг.

11 січня в Україні, крім заходу і півночі, пориви вітру сягнуть 15-20 м/с, у центральних та східних областях очікуються мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій та Луганській областях місцями значний мокрий сніг, хуртовини (приріст снігового покриву 10-15 см); у південних областях - опади переважно у вигляді дощу.

Зимові Черкаси / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Станом на 06:00 10 січня, за даними "Укратодору", покриття на автодорогах державного значення в більшості областей засніжене, у Донецькій та Херсонській областях спостерігаються накати, у Одеській області – місцями ожеледиця.

Читайте також: В Україні сьогодні - сильний вітер, хуртовини та ожеледиця

Фіксується невеликий сніг у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. У Одеській області – сніг з дощем. У Миколаївській області спостерігається туман. На решті території без опадів. Температура повітря в нічний час на всій території коливається від -15°С до -1°С, у південних областях від -9°С до 0°С.

У Дніпрі перевірили, як підприємці міста прибирають сніг і лід / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

На Закарпатті переважно без опадів, лише на Яблунецькому перевалі невеликий сніг. Температура повітря від -2°С до -12°С. Дорожне покриття місцями засніжене.

Проїзд на дорогах державного значення забезпечено.

Для координації дій служб, які відповідальні за належне транспортне сполучення при Укравтодорі працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Виконуються роботи з розчистки проїзної частини доріг від снігу, здійснюється обробка доріг протиожеледними матеріалами. Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 540 одиниць техніки та 700 робітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-