За минулий рік демонтовано 350 незаконних мисливських веж в заповідниках

За минулий рік демонтовано 350 незаконних мисливських веж в заповідниках

Укрінформ
За період спільної роботи Київського еколого-культурного центру та Державної екологічної інспекції України протягом 2018 року було демонтовано 350 незаконних мисливських веж в місцях природно-заповідного фонду (ПЗФ).

Про це під час прес-конференції заявив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“350 незаконних мисливських вишок протягом одного року були демонтовані або перенесені з місць природно-заповідного фонду. Це близько 8 національних парків, 4 регіональні ландшафтні парки, декілька заповідних урочищ, та заказників. В загальній кількості близько 50-60 природно-заповідних об'єктів в 19 областях. Це велика системна робота, тобто місця браконьєрства в об'єктах природно-заповідного фонду знищено”, - сказав Борейко.

Водночас, як зазначив заступник голови Держекоінспекції України Віктор Канцурак, на сьогоднішній день полювання в місцях природно-заповідного фонду, в тому числі заказниках, заборонено повністю.

“Однак, на жаль, правосвідомість керівників лісомисливських господарств, користувачів мисливських господарств відстає від норм сьогодення і ми бачили під час кампанії, яку ми проводили з представниками громадськості, що не завжди норми закону приводяться в дію негайно. Тому ми розпочали цю кампанію, отримали багато звернень від Київського еколого-культурного центру, інших небайдужих громадян і розпочали кампанію по перевірці об'єктів природно-заповідного фонду для виявлення порушень під час виконання режимів цих об'єктів”, - зазначив він.

Читайте також: Археологічний портрет Києва покажуть на інноваційній виставці

Канцурак додав, що під час перевірок були виявлені численні порушення закону.

“Ми знаходили дуже багато порушень, і в тому числі виявлення так званих біотехнічних об'єктів, мисливських веж, які заборонені з 2017 року в об'єктах природно-заповідного фонду, а саме в заказниках, з якими ми працювали. Під час проведення перевірок було різне відношення від користувачів мисливських угідь до наших вимог, починаючи від прямого саботажу, коли нас не пускали на перевірки, закінчуючи оскарженням в судах наших законних вимог і приписів”, - зауважив Канцурак.

Він наголосив, що відповідна робота продовжуватиметься і в 2019 році, і в наступних роках такі ганебні явища, як полювання та знищення рослинно-тваринного світу будуть ліквідовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-