На Донеччині за тиждень поліцейські виявили 8 посібників окупантів

На Донеччині за тиждень поліцейські виявили 8 посібників окупантів

Укрінформ
На Донеччині у Слов'янську та Слов’янському району за тиждень поліцейські виявили 8 посібників окупантів.

Про це у вівторок повідомили в Слов'янському відділку поліції Донецької області.

«За тиждень слов’янські поліцейські виявили 8 посібників бойовиків... Затримані - жителі Слов'янська та Слов’янського району віком від 20 до 53 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що більшість з них несли службу на незаконних пропускних пунктах та виконували різні підсобні роботи. При цьому, як правило, - за продукти харчування та сигарети, грошей їм не платили.

Читайте також: СБУ затримала бойовика «ДНР»

Незважаючи на те, що з моменту злочину пройшло вже більше 4 років, правоохоронці зібрали докази їх протиправної діяльності. Відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Тим, хто підпав під вплив російської пропаганди, але не скоював тяжких злочинів поліцейські радять здатися добровільно. В цьому випадку учасники НЗФ у встановленому законом порядку (ч.6 ст.260 ККУ) звільняються від кримінальної відповідальності.

У поліції нагадали, що в результаті співпраці з небайдужими громадянами, в тому числі і з окупованої території, тільки в Слов'янську в 2018 році затримано майже 100 бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-