28 тисяч

28 тисяч "відкату": на Херсонщині чиновник хотів нажитися на купівлі житла для сироти

Фото
Укрінформ
На Херсонщині на хабарі під час оборудки із купівлею за бюджетні кошти квартири для сироти затримано заступника міського голови та посередника.

Про це повідомив у суботу на своїй сторінці у Facebook Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Працівники Управління захисту економіки в Херсонській області встановили, що у межах державної програми міською радою повинно було купуватися житло для дитини-сироти, яка перебувала на квартирному обліку, за кошти місцевого бюджету. Також було визначеного потенційного продавця квартири. З метою власного збагачення заступник міського голови звернувся до даного продавця із пропозицією: останній сплачує йому 28 тисяч гривень "відкату", натомість посадовець вирішує питання про придбання нерухомості саме у нього за завищеною ціною. У п'ятницю, 28 грудня, оперативники управління захисту економіки в Херсонській області, слідчі ГУНП в Херсонській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України затримали заступника міського голови та посередника", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в департаменті, у результаті домовленості заступника мера із продавцем квартири, її ціна виросла з 13 тис. до 17 тис. доларів США. Посадовець також висунув вимогу - 28 тисяч гривень "відкату" продавець нерухомості повинен був передати посереднику. Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт перерахування на рахунок продавця обіцяної суми коштів за придбану міською радою квартиру та подальшої передачі коштів посереднику.

Читайте також: Сільські лабораторії на Херсонщині отримали 25 нових авто

Правоохоронці вилучили 28 тисяч гривень, одержаних у якості неправомірної вигоди. Заступника міського голови затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як поінформували в Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області, затриманий посадовець працює у Генічеській міській раді.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Наразі тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-