Екс-керівник Миколаївського аеропорту визнав себе винним у дачі хабара

Екс-керівник Миколаївського аеропорту визнав себе винним у дачі хабара

Укрінформ
Екс-керівник КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» визнав себе винним у тому, що надав хабар у розмірі 700 тис. грн голові Миколаївської ОДА.

Його засуджено до позбавлення волі строком на чотири роки з іспитовим терміном на 1 рік. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

"Сьогодні, 28 грудня 2018 року, суддею Центрального районного суду м. Миколаєва затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Генеральної прокуратури України та екс-керівником КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» і його захисниками, відповідно до якої його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України, а саме надання неправомірної вигоди у сумі 700 тис. грн голові Миколаївської ОДА", - йдеться у повідомленні.

Посадовець стверджує, що таким чином намагався вирішити питання про підписання трудової угоди та призначення його директором підприємства.

Виносячи вирок, суд взяв до уваги, що екс-посадовець повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині та співпрацював зі слідством.

Сума неправомірної вигоди віднесена на користь державного бюджету.

Читайте також: У Вінниці на хабарі погорів депутат облради з двома поплічниками

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2017 року був затриманий директор комунального підприємства «Миколаївський міжнародний аеропорт» Михайло Галайко під час намагання дати хабар в розмірі 700 тисяч гривень голові ОДА Олексію Савченку.

31 грудня 2017 року Заводський райсуд Миколаєва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці, але затриманий вийшов під заставу у 2,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-