Керівництво Луганщини проти ліквідації Луганського медичного університету

Керівництво Луганщини проти ліквідації Луганського медичного університету

Укрінформ
Луганська обласна державна адміністрація готує листи-звернення до Президента, Кабінету міністрів, депутатів і міністрів з вимогою зупинити процес знищення вишу-переселенця.

Такий допис у Facebook зробила заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик.

«Міністерство охорони здоров`я України виступає з ініціативою щодо знищення Луганського державного медичного університету, який у 2014 році перемістився з окупованого Луганську до м. Рубіжного та відновив там свою роботу, шляхом злиття з Київським національним медичним університетом ім. О.Богомольця», - пише Лішик, посилаючись на пост в Facebook народного депутата Ольги Богомолець.

Читайте також: Керівники Львівської та Луганської областей відвідали розвідників у Станиці

Сьогодні в Луганському медичному університеті навчаються більше 1000 студентів, в тому числі з окупованих територій та студентів-іноземців.

Діти з окупованої території мають змогу вступати за спрощенною процедурою через центр «Донбас-Україна». Університет має клінічні бази для проходження інтернатури і робочі місця для майбутніх лікарів.

«В час проведення медичної реформи, коли ми потребуємо якісної медичної допомоги і професійних лікарів, коли на території проведення ООС не вистачає медичних кадрів знищення ВУЗу призведе до плачевних наслідків відтоку кадрів», - зазначає Лішик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-