Труханов назвав справу НАБУ “фантастичним оповіданням” та йде судитися

Труханов назвав справу НАБУ “фантастичним оповіданням” та йде судитися

Укрінформ
Міський голова Одеси Геннадій Труханов вважає висунуте НАБУ обвинувачення проти посадовців мерії у придбанні адмінбудівлі за завищеною ціною "фантастичним оповіданням" і має намір судитися.

Про це Труханов заявив на короткому брифінгу за підсумками сьогоднішнього судового засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не згоден абсолютно з обвинуваченням. По суті зрозуміти те, що написано в обвинувальному акті, неможливо. Тому, що написане якесь фантастичне оповідання, про що я вже говорив у суді. Мені ніхто не сказав, де я і з ким зустрічався, з ким я знайомий, за яких обставин. Це - перше. І мені чомусь не роз'яснили, що ж я повинен робити: як нам сьогодні жити й працювати, якщо в них (детективів НАБУ - ред.) своє бачення?" - сказав Труханов.

Труханов наголосив, що у придбаному мерією приміщенні зараз щомісячно отримують адмінпослуги понад 20 тисяч одеситів. "Знято проблему, яка досі існувала в місті, коли жителі мільйонного міста не могли просто реалізувати своє право на своєчасне отримання документів. А це ж завдання органів самоврядування", - сказав він.

За словами Труханова, справу проти нього було "зліплено" детективами НАБУ, тому він готується з НАБУ судитися.

Я впевнений, додав мер Одеси, що "суд буде об'єктивним і оцінить ситуацію. ... Ми звернулись до Європейського суду з прав людини і в український суд з позовами у зв'язку з тим, що були репресії. Вони, напевне, не розуміють, що Одесу так не залякаєш".

Читайте також: Труханов виштовхав журналіста, який "набридав" йому запитаннями

Завершуючи брифінг, Труханов відштовхнув одного з журналістів, якого штовхнули й охоронці, мотивуючи це тим, що кореспондент "Радіо Свобода" нібито хоче побитися з мером.

Як повідомлялося, колегія суддів Малиновського райсуду Одеси під головуванням Сергія Черевка заслухала 27 грудня правові позиції фігурантів у справі міського голови Одеси Труханова, яким прокурори САП інкримінують низку кримінальних правопорушень при придбанні адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною вартістю.

Суд визначив подальший порядок дослідження документів і речових доказів, в тому числі надав доступ адвокатам до документів, що містять охоронювану законом таємницю, й оголосив перерву в слуханні справи до 14 січня 2019 року,

За словами головуючого на процесі, судовому дослідженню підлягають дані досудового слідства, викладені на 75 сторінках обвинувального акту, аудіо- та відеофайли, що стосуються придбання міськрадою адмінбудівлі заводу "Краян", а також допити 109 свідків у справі.

Суд оголосив рішення - провести наступне засідання 14 січня 2019 року.

Варто зазначити, що підтримати мера Труханова і групу посадовців міськради до суду прийшла велика група його прибічників, переважно осіб старшого і пенсійного віку, з якими мер хоче спілкувався, але уникав контактів з журналістами. Втім, після судового засідання все ж провів короткий брифінг, який закінчився штовханиною.

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-