Суд у

Суд у "справі Труханова" надав адвокатам доступ до документів слідства

Укрінформ
Суд Одеси заслухав правові позиції фігурантів у "справі Труханова", яким САП інкримінує низку кримінальних правопорушень при придбанні адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною вартістю.

Суд визначив подальший порядок дослідження документів і речових доказів, у тому числі надав доступ адвокатам до документів, що містять захищену законом таємницю, й оголосив перерву в слуханні справи до 14 січня 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд заслухав правові позиції обвинувачених, їх захисників та прокурорів САП і визначив наступний порядок докладного дослідження матеріалів кримінального провадження: спершу будуть досліджені документи і речові докази, зібрані досудовим слідством, а потім допитано свідків сторін та обвинувачених", - заявив головуючий суддя Сергій Черевко.

Він уточнив, що судовому дослідженню підлягають дані досудового слідства, викладені на 75 сторінках обвинувального акту, аудіо- та відеофайли, що стосуються придбання міськрадою адмінбудівлі заводу "Краян", а також допити 109 свідків у справі.

Крім того, суду належало визначитись щодо задоволення клопотання адвоката В'ячеслава Вічковського в інтересах директора компанії "Девелопмент еліт" Петра Загодіренка про тимчасовий доступ до даних компанії "Київстар".

"Прошу санкціонувати тимчасовий доступ до даних базової станції компанії "Київстар", що послужать підтвердженням позиції захисту про те, що мій підсудний не міг вчиняти інкриміновані слідством дії, оскільки перебував не в Одесі, а в Миколаєві", - звернувся до суду Вічковський.

Прокурор САП Максим Кравченко не заперечував проти витребування даних компанії "Київстар", підтримали клопотання Вічковського також адвокати Сергій Лисенко та Олександр Лисак. Після цього судді вийшли до нарадчої кімнати.

"Колегія суддів, керуючись ст. 159, 160, 372 і 376 Кримінально-процесуального кодексу України, ухвалила: клопотання представників сторони захисту В'ячеславу Вічковському і Сергію Лисенку про тимчасовий доступ до документів і речей, що містять охоронювану законом таємницю, задовольнити. Зобов'язати оператора телекомунікаційної компанії мобільного зв'язку "Київстар" надати адвокатам можливість оглянути і вилучити копії документів", що стосуються одного з фігурантів кримінального провадження", - оприлюднив резолютивну частину ухвали суддя Черевко.

Суд також оголосив рішення - провести наступне засідання 14 січня 2019 року.

Варто зазначити, що підтримати мера Труханова і групу посадовців міськради до суду прийшла велика група його прибічників, переважно осіб старшого і пенсійного віку, з якими мер хоче спілкуватися. Водночас Труханов уникав будь-яких контактів з журналістами. Коли один з репортерів усе-таки спробував поставити меру запитання, його охоронці та поліцейські жорстко відштовхнули подалі від Труханова.

Як повідомлялося, 27 грудня суд заслухав позиції сторони захисту щодо викладених в обвинувальному акті доказів у "справі Труханова" і групи посадовців, яким інкримінують низку кримінальних правопорушень при придбанні адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною вартістю.

Згідно з даними слідства, мер Одеси Труханов спільно з іншими посадовцями організував придбання будівлі заводу "Краян" за завищеною ціною – 185 мільйонів гривень. Між тим, встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі "Краяна" було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: Суд розглядає докази обвинувачення у "справі Труханова"

За версією САП, віце-мер Вугельман забезпечував підготовку угоди про придбання адмінбудівлі з боку мерії та депутатів, а директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Загодіренко і директор Valtron group Ігор Кравченко забезпечили підготовку пакету передпродажних документів об'єкта нерухомості, залучивши оцінювача Богданову.

САП стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-