Прикордонникам довелося відкрити вогонь, аби зупинити тютюнових контрабандистів

Прикордонникам довелося відкрити вогонь, аби зупинити тютюнових контрабандистів

Фото
Укрінформ
На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону попередили чергову спробу незаконного переправлення через кордон тютюнових виробів. Щоб зупинити контрабандистів, довелося зробити попереджувальний постріл.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Чергову спробу тютюнової контрабанди зафіксували на цьому напрямку учора ввечері. Так, під час патрулювання прикордонний наряд відділу "Ділове" Мукачівського загону помітив неподалік річки Тиса, якою проходить кордон з Румунією, групу осіб з пакунками. Законні вимоги наряду припинити правопорушення невідомі проігнорували і тільки після попереджувального пострілу почали кидали пакунки та вдались до втечі. Тікаючи від прикордонників зловмисники залишили 12 пакунків з майже 6 тисячами пачок сигарет", – йдеться у повідомленні.

Виявлений тютюн доставили до прикордонного підрозділу та згодом передадуть співробітникам ДФС. Наразі тривають заходи зі встановлення осіб, причетних до незаконної оборудки на кордоні.

Читайте також: Зброя, наркотики та вибухівка: прикордонники розповіли про знахідки "чотирилапої варти"

У відомстві зазначають, що Державна прикордонна служба продовжує протидіяти злочинним угрупованням, які не полишають надій "господарювати" на кордоні. На найбільш загрозливих напрямках, зокрема на Буковині та Закарпатті, прикордонники задіяли додаткові резерви відомства, зокрема підрозділи мобільного загону "ДОЗОР", прикордонні комендатури та кінологів зі службовими собаками, які максимально ущільнили державний кордон.

Також прикордонники продовжують облаштовувати інженерні загородження, встановлюють так звані спотикачі, малопомітні перешкоди тощо.

"Організатори ж злочинних груп, зокрема ті, які займаються тютюновою контрабандою, також кидають неабиякі ресурси, щоб перемістити через кордон товар, що приносить їм надприбутки. Вони використовують оптичні прилади нічного бачення, радіостанції, безпілотні літальні апарати, автомобільну техніку високої прохідності. Крім того, там, де вони не можуть подолати кордон технікою, організовують місцевих жителів для подолання важко прохідної місцевості через гори чи річку з пакунками курива", - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ наголошують, що й надалі будуть виключно жорстко реагувати на злочинні дії контрабандистів та, у разі виникнення загрози життю та здоров’ю правоохоронців, будуть діяти адекватно, в тому числі і застосовувати зброю, в межах діючого законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-