У Вінниці відкрили оновлене відділення онкоцентру

У Вінниці відкрили оновлене відділення онкоцентру

Фото
Укрінформ
У Вінниці у четвер відкрили оновлене відділення Подільського регіонального онкологічного центру.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний лікар Подільського регіонального онкологічного центру Володимир Шамрай.

«Урологічне відділення буде показовим. Вперше за історію ПРЦО кошти виділені не лише на ремонтні роботи, а й на оновлення медичного устаткування та обладнання - 8 млн гривень. Зокрема куплено ультразвукове високотехнологічне устаткування Лотус (LOTUS). Урологічне відділення єдине в ПРЦО, яке має свою автономну операційну із двох залів. Тут зроблена сучасна вентиляція і система кондиціювання, встановлені спеціальні фільтри в операційній. Створено дві післяопераційні палати для того, щоб розвантажити реанімаційне відділення онкоцентру», - повідомив Шамрай.

Читайте також: На Вінниччині визначено лауреата та дипломантів Всеукраїнської премії ім. Руданського

За його словами, загалом реконструкція урологічного відділення коштувала понад 23 млн грн, з яких близько 20 млн виділив ДФРР, 2, 2 млн грн – це кошти обласного бюджету. У ході оновлення у відділенні реконструювали палати для пацієнтів, у тому числі збільшивши кількість ліжкомісць до 50 і створивши всі зручності для людей з інвалідністю. Біля ліжка кожного пацієнта знаходяться кнопки виклику.

У Вінниці відкрили оновлене відділення онкоцентру/ Фото: Лапін Олександр

Відділення облаштували за новітніми технологіями, встановили систему відеоспостереження та оповіщення, тут передбачено енергозберігаюче освітлення.

Щороку у відділенні лікується понад 900 онкохворих та проводиться понад 1000 оперативних втручань.

Фото: i-vin.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-