Херсонський онкодиспансер отримав обладнання для променевої терапії на 42 мільйони

Херсонський онкодиспансер отримав обладнання для променевої терапії на 42 мільйони

Фото
Укрінформ
Херсонський обласний онкодиспансер у понеділок отримав нове обладнання (лінійний прискорювач) для променевої діагностики та променевої терапії на майже 42 мільйони гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

"Херсонщина зробила суттєвий крок у лікуванні онкохворих. Зранку в обласному онкодиспансері розпочали розвантажувати лінійний прискорювач, кошти на який збирали усім миром - майже 42 млн гривень", - повідомив Гордєєв.

За його словами, кошти на придбання прискорювача надійшли з бюджетів районів області, об'єднаних територіальних громад, обласного та державного бюджетів. Частина суми надійшла на рахунок лікарні як добровільні пожертви від звичайних людей.

Голова ОДА зазначив, що на базі Херсонського обласного онкодиспансеру планується створити Південний центр променевої терапії. Центр лікуватиме пацієнтів не лише з Херсонської, а й Миколаївської, Запорізької та Одеської областей.

Як повідомляв Укрінформ, виробником медичного лінійного прискорювача Unique, придбаного Херсонським обласним онкодиспансером, є американська компанія "Varian Medical Systems, Inc.". Вартість цього обладнання - 41 млн 870 тис. гривень. Постачальник - ТОВ "Протек Солюшнз Україна".

Джерелом фінансування покупки є субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (34 млн грн), кошти Херсонського обласного бюджету (1 млн 350 тис. грн), інші субвенції з місцевих бюджетів (6 млн 357 тис. 891 грн), кошти, які надійшли як благодійна допомога від юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на придбання медичного лінійного прискорювача з комплектом обладнання (162 тис. 109 грн).

Читайте також: У Херсоні за місяць на 3,5 мільйона зріс зарплатний борг підприємств

За інформацією КЗ "Херсонський обласний онкологічний диспансер", Херсонщина знаходиться на третьому місці в Україні за рівнем онкологічної захворюваності. Щороку майже 4500 мешканців Херсонської області дізнаються, що хворі на рак. Кожен другий із них потребує лікування методом променевої терапії. На теперішній час у Херсонському обласному онкологічному диспансері всі апарати для променевої терапії відпрацювали мінімум по три терміни експлуатації, зношені апаратні частин призводять до регулярних поломок.

Фото: Андрій Гордєєв, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-