Уряд цьогоріч передав майже півтора мільйони гектарів у власність ОТГ

Уряд цьогоріч передав майже півтора мільйони гектарів у власність ОТГ

Укрінформ
Уряд цього року передав близько півтора мільйона гектарів сільськогосподарських земель у комунальну власність об'єднаним територіальним громадам. Процес буде продовжений у наступному році.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час церемонії передачі земель у комунальну власність ОТГ, повідомляє Урядовий портал.

«За цей рік більше 650 ОТГ отримали землю сільськогосподарського призначення у комунальну власність. Вони набули право володіти землями, наповнювати бюджет, раціонально використовувати ці землі. Загалом за цей рік громадам було передано до 1,5 млн га землі. Продовжимо передачу у наступному році», - сказав глава уряду.

Він наголосив, що уряд і далі наповнюватиме реформу децентралізації конкретним змістом. Особлива увага приділятиметься новоствореним об’єднаним територіальним громадам.

«Важливо, щоб всі новостворені ОТГ також отримали у власність землю. Щоб мали ресурси, повноваження і були успішні», - сказав Гройсман.

Глава уряду звернувся до голів громад та наголосив, що потрібно максимально прозоро та ефективно використовувати земельні ресурси.

Читайте також: Гройсман закликав активніше працювати над зменшенням енергоємності економіки

Як відомо, 31 січня цього року уряд ухвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію, не вдаючись до змін у законодавстві.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

За 11 місяців 2018 року у комунальну власність 485 ОТГ було передано 958,9 тис. га земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загалом за цей рік 659 ОТГ отримали у комунальну власність близько 1,46 млн га земельних ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-