На Луганщині поліцейські вилучили вибухівку та арсенал боєприпасів

На Луганщині поліцейські вилучили вибухівку та арсенал боєприпасів

Фото
Укрінформ
На Луганщині у жителя м. Рубіжного поліцейські вилучили вибухівку та арсенал боєприпасів, які він назбирав у зоні проведення Антитерористичної операції.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Луганської області.

«Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з детективами Головного слідчого управління НПУ та співробітниками управління стратегічних розслідувань Луганської області провели санкціонований обшук помешкання жителя міста Рубіжне. До проведення слідчих дій залучили бійців батальйону поліції особливого призначення, кінологів та вибухотехніків поліції Луганщини. Обшук проводився в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході обшуку поліцейські виявили та вилучили: 18 гранат (РГД-5, Ф-1, РГН), тротилові шашки загальною вагою близько 1500 гр, два осколкових корпуси до протипіхотних мін ПОМ-2, дві сигнальні міни, шість сигнальних набоїв. Крім того, вилучено електродетонатор ЕДП, мінний детонатор МД-2, дві запалювальні трубки ЗТП-50, перероблена запальна трубка ЗТП-50, п’ять вибухових механізмів до детонаторів МУВ, три накольні механізми до запальних трубок ЗТП та близько 1100 набоїв різного калібру. Вилучене спрямовано на дослідження до НДЕКЦ.

Встановлено, що вилучені боєприпаси належать зятю господаря будинку, який назбирав арсенал під час проходження військової служби в лавах ЗС України в зоні проведення Антитерористичної операції.

В рамках досудового розслідування слідчим належить встановити місцезнаходження власника вилученого, а головне, навіщо чоловік збирав та зберігав боєприпаси та засоби ураження.

Фото: поліція Луганщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-