Голова НСЖУ прокоментував блокування редакції Zaxid.net радикалами

Голова НСЖУ прокоментував блокування редакції Zaxid.net радикалами

Укрінформ
Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко назвав пікетування редакції Zaxid.net у Львові радикальними активістами показовою акцією залякування журналістів.

Про це головам НСЖУ написав у Facebook.

"Чергова показова акція залякування українських журналістів. Цього разу у Львові. Журналісти інформагентства "Zaxid.net" були заблоковані натовпом радикальних "активістів". Димові шашки, штовханина, спроба прорватися до редакції. За словами керівника агентства Олега Ониська, це є акцією прямого залякування журналістів, реакцією на матеріали "Zaxid.net", - зазначив Томіленко.

Він додав, що юристи медіа-холдингу (до якого також входять 24 канал та "Радіо Люкс") ще вивчають, як найкраще реагувати на блокування діяльності ЗМІ.

Читайте також: У РФ на блокування сайтів і сервісів планують витратити 20 мільярдів - росЗМІ

"Але керівництво Національної поліції і у Львові, і у Києві поінформоване про інцидент, тому має відкриватися кримінальне провадження про перешкоджання професійній діяльності журналістів", - наголосив голова НСЖУ.

Як вважають в інформагентстві Zaxid.net, причиною пікету і спроби захоплення редакції стали публікації про зловживання з виділення землі учасникам АТО.

За їх даними, пікетували редакцію близько сотні учасників різних громадських організацій, переважно з «Розвитку громади», Нацкорпусу і ГО «УСУ АТО», які сьогодні, 21 грудня, взяли участь в анонсованій раніше акції протесту, присвяченій п’ятій річниці Революції Гідності, у ході якої вони мали намір пікетувати прокуратуру Львівської області, головний офіс поліції і Львівську ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-