У Торецьку відремонтували водогін і заповнюють водою

У Торецьку відремонтували водогін і заповнюють водою

Укрінформ
Водогін, який подає воду в Торецьк на Донеччині і який вже тиждень не діє через великі пошкодження, сьогодні у другій половині дня почали заповнювати водою після ремонту.

Про це повідомляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць у Facebook.

"Усі пошкодження ремонтники ліквідували, але завтра, після заповнення водогону водою, водогін знову мають оглянути, щоб пересвідчитися у якості проведених робіт", - написав Куць.

За його словами, заповнення водогону почалося сьогодні з 16:30. Тоді компанія "Вода Донбасу" включила насосні агрегати.

Очільник Донеччини нагадав, що аварія сталася 16 грудня о 22:50 між Горлівкою та Торецьком в районі селища Південне. "Внаслідок пошкодження втрати води сягали до 1500 кубометрів на годину, і робота водогону була призупинена", - розповів Куць.

Він зазначив, що відновлювати водогін почали 19 грудня - щойно отримали підтвердження режиму тиші.

Читайте також: Окупанти визнали проблеми з водою в Криму

За його словами, до роботи залучалися сапери, рятувальники, бригади Часів’ярського РПУ КП "Компанія "Вода Донбасу". Працювали як на контрольованій Україною території, так і в сірій зоні. Сапери виявили пошкодження у трьох місцях: одне - діаметром приблизно 800 мм і два - від мін калібром 120 мм.

Куць подякував "усім, хто долучився до відновлення водогону і підтримував життєдіяльність Торецька за відсутності централізованого водопостачання: працівникам «Води Донбасу», рятувальникам, місцевій владі, нашим міжнародним партнерам - Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Дитячому Фонду ООН в Україні, Офісу Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН) у справах біженців в Україні, «Людина в біді», представництву Help Age в Україні, організації Proliska".

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині через проблеми на водогоні "Горлівка-Торецьк" 17 грудня було припинено водопостачання двох міст – Торецьк та Залізне, а також двох селищ Північне та Південне, без води залишилося майже 43 тисячі людей.

У Торецьку через припинення водопостачання міста було введено стан надзвичайної ситуації місцевого рівня. Рятувальники та комунальні служби здійснювали підвіз води населенню та до соціальних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-