Чотири тергромади Сумщини створять власний сміттєсортувальний комлекс

Чотири тергромади Сумщини створять власний сміттєсортувальний комлекс

Децентралізація
Укрінформ
На Сумщині чотири ОТГ вирішили створити власний сміттєсортувальний комлекс. 

Про свої наміри вони заявили під час підписання в офісі Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, угоди про міжмуніципальне співробітництво щодо реалізації проекту зі створення сміттєсортувального комплексу.

Підписантами стали керівники Степанівської, Хотінської, Миколаївської тергромад Сумського району та Миколаївської ОТГ Білопільського району, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках проекту розглядається можливість утворення спеціалізованого комунального підприємства, придбання сміттєсортувальної лінії, контейнерів для роздільного збору сміття у громадах та спецтехніки. Важливо, що проект матиме не лише соціальне та екологічне значення, а й економічний ефект і може стати підґрунтям для подальшого залучення у регіон інвестицій», - зазначив під час обговорення радник Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування з регіонального розвитку Григорій Стариков.

Проект охопить послугами майже 28 тисяч мешканців Сумського та Білопільського районів. Його вартість складає 15,4 млн грн.

Суттєвим плюсом, говорять у ЦРМС, є наявність відповідної земельної ділянки в межах Степанівської ОТГ, яка логістично зручна для всіх громад-партнерів.

Читайте також: КВУ назвав фракції, які найменше підтримують децентралізацію

Як зазначили в Сумському Центрі розвитку місцевого самоврядування, для Сумської області це буде перший приклад подібної співпраці ОТГ в реалізації проектів розвитку інфраструктури.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сумський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-