"Лісовий слід": у справі Гандзюк оголосили сім нових підозр

Укрінформ
Працівники Головного слідчого управлінням СБУ провели невідкладні слідчі дії у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Правоохоронцями, зокрема, відпрацьовується одна із слідчих версій стосовно вчинення злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконного вирубування лісу на території Херсонщини та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснюється незаконне вирубування лісів і зелених насаджень з метою продажу деревини та отримання протиправного прибутку. При цьому факти масового вирубування лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. «Легалізована» у такий спосіб деревина легалізується для подальшого перепродажу.

"Наразі оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України семи фігурантам справи. Триває досудове розслідування", - заявили у СБУ.

Читайте також: Побиття активіста у справі Гандзюк: Князєв каже, що до поліції ніхто не звертався

Як повідомляв Укрінформ, радника міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. Вона померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-