Мінінфраструктури оголосило

Мінінфраструктури оголосило "війну" нелегальним перевезенням

Фото
Укрінформ
Міністерство інфраструктури схвалило план заходів щодо боротьби із нелегальними автомобільними пасажирськими перевезеннями в Україні.

Про це повідомляє прес-служба міністерства за результатами міжвідомчої наради під головуванням міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

"Узгоджено дії для унеможливлення функціонування на ринку пасажирських перевезень автомобільним транспортом перевізників, що діють поза межами правового поля... Під час наради було остаточно узгоджено План заходів щодо боротьби з нелегальними перевезеннями", - йдеться у повідомленні.

Міністр інфраструктури на нараді зазначив, що не може бути такого, коли «результатами» перевірок перевізників є зростання хабарництва серед чиновників різних відомств.

«Я маю інформацію не тільки з офіційних звітів, а й безпосередньо від людей. Так от: із посиленням контролю за ринком перевезень буде посилено і відповідальність чиновників. Протягом 2019 року ми маємо навести лад на ринку пасажирських автобусних перевезень», - сказав Омелян.

У нараді взяли участь представники профільних департаментів обласних державних адміністрацій, ДСБТ, МВС, Прикордонної служби, ДФС, АМКУ, Національної поліції, членів Експертної ради при Міністерстві інфраструктури, члени ГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», ГС «Всеукраїнська асоціація автостанцій», ГО «Український транспортний союз України», ГО «Союз перевізників України».

Мінінфраструктури оголосило "війну" нелегальним перевезенням / https://mtu.gov.ua

Згідно з затвердженим планом, до лютого 2019 року мають бути утворені територіальні робочі групи з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень. Групи мають бути утворені під головуванням профільних заступників облдержадміністрацій з обов’язковим включенням до їх складу представників територіальних управлінь Укртрансбезпеки, ДФС, Антимонопольного комітету, Нацполіції, членів ГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» та ГС «Всеукраїнська асоціація автостанцій».

Читайте також: У Омеляна готують проекти передачі у концесію послуг аеропортів

Робоча група з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень при Міністерстві інфраструктури буде опрацьовувати матеріали, надіслані до 21 числа кожного місяця, та координувати кроки територіальних робочих груп на предмет виявлення здійснення нелегальних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, в тому числі, й під виглядом нерегулярних пасажирських перевезень.

Раніше Омелян повідомляв, що мінімум 50% всіх автобусних перевезень України є в "сірій" або в "чорній" зоні, тобто компанії або перевізники взагалі не мають жодних документів чи прав возити людей, автобуси переобладнані з грубими порушеннями безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-