В Ізмаїлі відкрили сучасний реперфузійний центр

В Ізмаїлі відкрили сучасний реперфузійний центр

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 19 грудня, в Ізмаїлі Одеської області відкрили на базі Дунайської обласної лікарні сучасний реперфузійний центр, де мешканці південних районів зможуть цілодобово отримувати якісне й своєчасне лікування серцево-судинних захворювань.

У церемонії відкриття медзакладу взяли участь голова Одеської облради Анатолій Урбанський і голова облдержадміністрації Максим Степанов, повідомляє прес-служба ОДА.

«Персонал Центру буде обслуговувати п’ять південних районів, а це майже 420 тисяч жителів: Ізмаїльський, Болградський, Ренійський, Татарбунарський, Кілійський і Вилківська ОТГ. Я дуже щасливий, що упродовж двох років Одещина стали першою і єдиною областю в Україні, яка створила мережу реперфузійних центрів. Наш регіон має найбільшу протяжність, і ця мережа забезпечує європейський стандарт часу надання спеціалізованої меддопомоги", - зазначив Степанов.

За словами очільника ОДА, тут рятуватимуть життя людей, які без коронарографій і стентувань не вижили б або отримали інвалідність. Очікується, що у наступному році в медзакладі буде проведено 300 діагностичних коронарографій і понад 100 стентувань.

Реперфузійний центр складається з ангіографічної лабораторії, палати інтенсивної терапії та допоміжних приміщень. На створення медзакладу й закупівлю обладнання з обласного бюджету було спрямовано близько 14 мільйонів 600 тисяч гривень. Персонал закладу - 15 серцевих хірургів, анестезіологів та медсестер, які пройшли професійне стажування.

Степанов нагадав, що досі на Одещині функціонували два реперфузійні центри – в Одесі та Балті, які в 2018 році врятували понад 800 життів пацієнтів. Відділення у Балті обслуговує 7 північних районів, на його базі проведено 77 стентувань.

Читайте також: У Києві відкрили п'ятий правовий клуб Pravokator

«Багато це чи мало? Просто треба спитати тих людей, яким було зроблено стентування. Вони залишились живі, здорові й зараз радіють життю. Відтепер це буде реальністю і в Ізмаїлі», - зауважив Степанов.

За словами очільника регіону, ефективність роботи реперфузійних центрів – це результат комплексного підходу, що передбачає надання екстреної медичної допомоги, а також безкоштовного лікування пацієнтів протягом перших трьох днів перебування у медзакладі.

Як зазначили в ОДА, підвищення якості медичних послуг залишається одним із ключових пріоритетів Стратегічного плану дій голови Одеської облдержадміністрації Степанова «Розумний регіон» на 2017-2019 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-