В Одесі презентували проект

В Одесі презентували проект "Майстерня успішного лікаря"

Децентралізація
Укрінформ
В Одесі презентували проект "Майстерня успішного лікаря", який допоможе кожному медику створити власну історію успіху та забезпечити передачу кращого досвіду лікарів Одеси та Дніпра в умовах реформування медичної системи.

Захід "26 відтінків успіху сільської медицини Одещини" організували працівники Центру здоров’я та комунікацій Одеської облради та Одеського ЦРМС, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Трансформація комунальних закладів первинної медичної допомоги у некомерційні підприємства висуває підвищені вимоги до надання нами медичних послуг як з точки зору якості медицини, так і з точки зору сервісу. Оскільки при застосуванні принципу «гроші йдуть за пацієнтом» встановлюється новий новий тип відносин між споживачем послуг, медичними працівниками І Національною службою здоров’я, що забезпечує фінансування державою якісної медичної допомоги. Уже сформовано чіткий перелік медичних послуг на «первинці», який є безоплатним для пацієнтів на рівні об’єднаних територіальних громад, міст і районів", - зазначив головлікар Балтського центру первинної медико-санітарної допомоги (БЦПМСД) Роман Колонтай.

Як наголосив Колонтай, "у нашому медичному центрі всього 30 відсотків лікарі зараз отримують у вигляді посадового окладу, а решту становлять доходи за рахунок підписаних декларацій. Такий підхід стимулює кожного до вдосконалення фахового рівня і забезпечення медичної допомоги без черг і нарікань з боку пацієнтів. Причому чверть лікарських преміальних отримує медсестра, тому вона теж зацікавлена у найвищому рівні медичного сервісу. Адже невдоволений пацієнт може відмовитись від неякісних послуг".

Особлива відповідальність, зауважив Колонтай, лягає на дільничних медсестер та завідувачів фельдшерсько-акушерських пунктів, яких ми теж стимулюємо за високу якість медичної допомоги. Усього чинним колективним договором передбачено вісім показників, при забезпеченні яких медперсонал закладів первинної ланки отримує преміальні за свою якісну роботу з пацієнтами груп підвищеного ризику, 100-вакцинацію, відсутність скарг та конфліктних ситуацій тощо.

Читайте також: Дві третини населення Херсонської області об'єднані в громади

Ми започаткували систему "індикаторів якості" медичного сервісу, завдяки чому позбуваємось фактів невакцинованих дітей, порушень при виписуванні лікарняних листів і веденні медичної документації, введення електронного запису максимально скоротило черги пацієнтів за послугами, підсумував головлікар Балтського ЦПМСД.

За словами директора Одеської міської дитячої поліклініки №6 Сергія Горіщака, "сервіс і новітні технології стають невід'ємними складовими надання медичної допомоги в умовах реформування системи хорони здоров'я. Саме завдяки такому підходу з року в рік зростає кількість пацієнтів, що обирають наш медзаклад для отримання допомоги".

Науковець Одеського медуніверситету Святослав Лінніков докладно виклав учасникам заходу - представникам медичних установ 26 районів області, як організувати заміри сучасної якості надання допомоги пацієнтам і стимулювання кращих лікарів та медсестер.

Також відбулась презентація досвіду стратегічного планування й організацій медичних послуг у рамках проекту "Майстерня успішного лікаря", яку здійснили головний лікар Центру здоров'я та комунікацій Одеської облради Оксана Пастернак і партнер освітнього простору LABS Микола Демченко.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Ніна Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-