МОЗ підтверджує смерть від кору немовляти в Одесі

МОЗ підтверджує смерть від кору немовляти в Одесі

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я офіційно підтвердило летальний випадок внаслідок кору в Одесі: померла дитина віком 1 рік та 3 місяці.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

“Минулого тижня від ускладнень внаслідок кору померла дитина в Одесі. Їй був 1 рік і 3 місяці. МОЗ України висловлює співчуття рідним дитини”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дитині не робили планового щеплення від кору в 1 рік "з медичних причин".

"Це вже 16-й випадок смерті від кору за 2018 рік”, - уточнили у міністерстві.

У МОЗ укотре наголосили, що захистити дітей з серйозними протипоказаннями щодо щеплень може тільки колективний імунітет, коли 95-98% населення вакциновані проти кору. Станом на 1 листопада рівень охоплення плановими щепленнями дітей віком 1 рік в Одеському регіоні становить 68,9%, а цього недостатньо для того, щоб інфекція не поширювалась.

Читайте також: МОЗ заявляє про порушення на виборах директора Інституту серця

Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

“Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики. Станом на 13 грудня 2018 р. в Україні наявні 860,5 тисяч доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи”, - нагадують у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-