У Сєвєродонецьку відкрили новий заплавний  міст

У Сєвєродонецьку відкрили новий заплавний міст

Фото
Укрінформ
У переддень свята Святого Миколая в Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття руху реконструйованим заплавним мостом №2, що знаходиться на автошляху між Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

Про це повідомляє прес-служба Сєверодонецької міської ради.

«На цій автодорозі до сусіднього міста чотири заплавні мости і міст через річку Сіверський Донець. Останній було зруйновано 2014 року проросійськими терористичними збройними формуваннями і відновлено 2016 року за рахунок гранту Європейського Союзу. Втім, заплавні мости, які пропускають воду під час повеней на Сіверському Донці, залишалися в аварійному стані», - йдеться в повідомленні.

Відкрито рух заплавним мостом №2 / Фото: sed-rada.gov.ua

Зазначається, що Сєвєродонецька рада у 2015 році подала до Державного фонду регіонального розвитку проекти з реконструкції заплавних мостів №2, №3 та №4. Наступного року за рахунок коштів ДФРР і співфінансування з міського бюджету було відремонтовано заплавні мости № 3 та № 4 і розпочато роботу з приведення до ладу металевого трипрольотного балкового заплавного мосту №2 завдовжки 32,37 м і завширшки 7,18 м, введеного в експлуатацію ще у 1958 році.

Читайте також: У школах Сєверодонецька продовжили карантин

Вартість нинішньої реконструкції заплавного мосту №2 – 11 342,908 тис. грн.

За вісім-дев’ять місяців міська влада планує реконструювати і заплавний міст №1. Тоді автодорога на Лисичанськ буде приведена у відповідність до сучасних нормам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-