На Черкащині дві сільради уклали угоду про створення спільного ЦНАПу

На Черкащині дві сільради уклали угоду про створення спільного ЦНАПу

Децентралізація
Укрінформ
В 2019 році завдяки роботі Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування в області буде відкрито 13 ЦНАПів, серед яких - три міжмуніципальні на дві громади.

Про це Укрінформу повідомили в Черкаському ЦРМС, який створено за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

"Нещодавно було укладено угоду стосовно створення третього на Черкащині міжмуніципального ЦНАПу – між Іваньківською та Романівською сільськими радами. На сьогодні жодна з громад Маньківського району ще не має власного ЦНАПу, що є серйозною проблемою для жителів Маньківщини. Якість надання адміністративних послуг районним ЦНАПом теж бажає бути кращою – зокрема, мешканці громад зазначають, що через великі черги інколи повертаються з райцентру, так і не подавши пакет документів.

Саме тому мешканці Іваньківської ОТГ та її керівництво відразу мали намір створити власний ЦНАП та запропонувати його послуги сусіднім громадам. Зрештою, під час другого раунду відбору Програми «U-LEAD з Європою» Іваньківська ОТГ вчергове звернулася із заявкою та стала учасником Програми щодо покращення надання адміністративних послуг. Тож уже наступного року мешканці громад (а це близько 5 тис. осіб) зможуть відчути якісні зміни, отримуючи послуги у сучасному Центрі надання адміністративних послуг", - сказала радник з питань надання муніципальних послуг Черкаського ЦРМС Любов Полішкевич.

Читайте також: 123 мільйони скерували тергромади Прикарпаття на дороги, освіту і медицину

На сьогодні в черкаських ОТГ діє уже 5 ЦНАПів – Білозірський, Єрківський, Мокрокалигірський, Шполянський та Набутівський (кожен з них отримав підтримку Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення, модернізації або облаштування віддаленого робочого місця). До кінця березня наступного року заплановане відкриття Матусівського ЦНАПу.

Також до кінця березня закінчиться модернізація Шполянського ЦНАПу, до липня - модернізація Набутівського. До кінця 2019 року планується відкрити решту новостворених ЦНАПів: у Іваньківській, Іркліївській, Тальнівській, Ротмістрівській, Балаклеївській, Руськополянській, Леськівській, Сагунівській, Степанецькій ОТГ та у м. Золотоноша. Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-