На Одещині від грипу померла дитина

На Одещині від грипу померла дитина

Укрінформ
На Одещині від грипу A (H1N1) pdm09 померла однорічна дитина. Водночас по області подолано епідпоріг із захворюваності на ГРВІ та грип.

Про це повідомляє прес-служба ГУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України".

"В Овідіопольському районі Одеської області зареєстровано летальний випадок від гострої респіраторної інфекції на дому, лабораторно підтвердженої як A (H1N1) pdm09 - дитина віком близько 1 року, батьки за медичною допомогою не звертались", - зазначили в прес-службі.

За даними моніторингу, в області загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 5,4%, у тому числі серед дітей – на 3,2%, а серед дорослого населення - на 12,1%. Інтенсивний показник захворюваності склав 562,0 та перевищив епідемічний поріг на 1,8% (епідемічний поріг – 552,1). За новими рекомендаціями ВООЗ такий рівень інтенсивності епідпроцесу розцінюється як середній і є початком епідемічного підйому захворюваності.

Спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу (A/H3N2 та А/H1N1-пандемічний) та не грипозної етіології (бока-, корона-, ріновіруси, парагрип).

Основна питома вага серед захворілих припадає на дітей – 73,8%. Ріст захворюваності спостерігається у вікових групах дітей: 0-4 роки – на 3% та 5-14 років – на 4,7%, серед дітей 15-17 років захворюваність залишилась на попередньому рівні.

Читайте також: Луганщина перетнула епідпоріг із грипу, школи закривають на карантин

Показник госпіталізації хворих зріс на 5,6%, до стаціонарів госпіталізовано 321 хворих проти 304 на попередньому тижні, що складає 2,4% від загальної кількості захворілих, у т.ч. діти – 260.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові офіційно підтверджено ще одну смерть від грипу А (Н3N2): померла 62-річна жінка. Раніше від цього ж грипу померла дитина. Вона звхворіла 27-28 листопада, була вдома оглянута лікарем-педіатром. 1 грудня стан дитини погіршився, її доставили до обласної клінічної лікарні №1 у стані клінічної смерті, врятувати не вдалося. За результатами експертизи у дівчинки виявили грип А (Н3N2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-