Україна та Угорщина могли б спільно розбудовувати лікарню та школу в Берегові - посол

Україна та Угорщина могли б спільно розбудовувати лікарню та школу в Берегові - посол

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп під час робочої поїздки на Закарпаття цікавилася об'єктами, які могли би разом реалізувати українська та угорська сторони. В якості таких об'єктів в області запропонували завершення будівництва лікарні та створення "школи дружби" у Берегові.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

“Любов Непоп під час робочої поїздки на Закарпаття цікавилася пріоритетними об’єктами, які могли б в області спільно реалізувати угорська і українська сторони”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Москаль, досить вдалими проектами для такої ідеї було б завершення будівництва лікарні в місті Берегово і відкриття там українсько-угорської школи.

Читайте також: Будапешт має знати, як розслідують антиугорські провокації на Закарпатті - посол Непоп

"Поруч із лікарнею є велика будівля російської школи, яка не затребувана в регіоні. Однак приміщення повністю пристосоване для навчального процесу, облаштована територія. У школі навчалися б діти і з українських, і з угорських родин. Це була би своєрідна школа дружби”, - запропонував голова Закарпатської ОДА.

Як зазначається в повідомленні, не виключено, що реалізацію вказаних проектів можуть взяти під свій патронат перші леді двох держав.

Також посол України в Угорщині розповіла про перспективу відкриття в Ужгороді офіційного представництва МЗС України та попросила у голови облдержадміністрації сприяння і підтримки у роботі новопризначеного Посла з особливих доручень МЗС України Миколи Балтажи, який буде опікуватися питаннями транскордонного співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-