Катастрофа Су-27: у повітряних силах ЗСУ розповіли подробиці

Катастрофа Су-27: у повітряних силах ЗСУ розповіли подробиці

Укрінформ
На Житомирщині 15 грудня, у день катастрофи з Су-27, в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди.

“15 грудня на Житомирщині, в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах. Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Су-27 із бортовим номером «55», що зазнав авіакатастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва, є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних сил Збройних сил України.

Уточнюється, що цей літак у 2016 році пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах, зокрема, авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на Луцькому ремонтному заводі «Мотор» 8 квітня 2016 року.

Читайте також: Катастрофа Су-27 на Житомирщині: військові назвали ім'я пілота

“Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину”, - йдеться у повідомленні.

Наразі усі обставини трагічної події з’ясовуються. На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців командування Повітряних сил ЗС України, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

Як повідомлялося, 15 грудня винищувач Су-27 розбився при заході на посадку під час виконання планових польотів у Житомирській області. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням авіакатастрофи очолила Головна військова прокуратура України.

Під час аварії багатоцільового винищувача Су-27 біля аеродрому Озерне Житомирської області загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-