Замовника вбивства у Кропивницькому відпустили під домашній арешт

Замовника вбивства у Кропивницькому відпустили під домашній арешт

Укрінформ
На Кіровоградщині суд відпустив під домашній арешт замовника та посередника вбивства чоловіка, що сталося понад місяць тому у Кропивницькому. Від двох пострілів загинув 40-річний житель обласного центру.

Про це у Facebook повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.

"За підозрою у скоєнні цього злочину був затриманий 33-річний раніше судимий місцевий мешканець. Під час допиту він зізнався, що здійснив убивство на замовлення і за винагороду. А згодом поліція затримала ще замовника злочину і посередника. За організацію замаху на умисне вбивство підозрюваним оголосили підозру за ст. 27, ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 КК України. Обвинувачення підтримала прокуратура, а суд м. Кропивницький заарештував усіх трьох на два місяці. Утім учора апеляційний суд Кіровоградської області переглянув рішення суду першої інстанції, змінивши міру запобіжного заходу замовнику та посереднику убивства – на домашній арешт, за життя людини…", - прокоментував Князєв рішення суду.

У свою чергу, апеляційний суд Кіровоградської області стверджує, що запобіжний захід двом підозрюваним змінено через недоведеність ризиків та брак доказів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Вбивство 40-річного чоловіка сталося 6 листопада близько 22:00 у місті Кропивницькому. Трьом підозрюваним у замовному вбивстві – ймовірному замовнику, пособнику та виконавцю, громадянам Ч., К. та Б., районним судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Стороною захисту підозрюваних громадян Ч. та К. подано апеляційні скарги, в яких вказано, що обґрунтованість підозри є недоведеною. Серед наданих органом досудового розслідування доказів лише протокол допиту громадянина Б. (виконавця) вказує на можливу причетність підозрюваних до вчинення кримінальних правопорушень. Документальне підтвердження наявності судимостей у підозрюваних громадян Ч. та К. у матеріалах клопотань відсутнє та стороною обвинувачення до суду не надано.

"Наявність всіх ризиків, визначених ст. 177 КПК України, органом досудового розслідування не доведена. Згідно ст. 6 ч. 2 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Суд відправив під арешт підлітка за вбивство однокласника

Суд також врахував, що підозрювані Ч. та К. раніше не судимі, одружені, мають на утриманні дітей. Причому один з них має захворювання, а другий - позитивно характеризується за місцем проживання.

При цьому, особа, підозрювана у вчиненні вбивства на замовлення, так званий виконавець, громадянин Б. перебуває під вартою, ухвалу про свій арешт не оскаржував.

Як з'ясувалося, "кілер" помилився об’єктом і застрелив не того.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-