Земля та закордонні паспорти: центр для АТОшників у Сумах запускає нові послуги

Земля та закордонні паспорти: центр для АТОшників у Сумах запускає нові послуги

Укрінформ
У сумському Центрі обслуговування учасників бойових дій та членів їх сімей із наступного року запускають послуги з оформлення земельних ділянок, закордонних паспортів та внесення відомостей про прописку.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему "Суми: прикордоння в умовах воєнного стану. Забезпечення житлом учасників АТО" повідомив директор Центру Олександр Мордванюк.

"Одне зі стратегічних завдань на 2019 рік - залучити до роботи Центру працівників ЦНАПу: фахівців з оформлення земельних ділянок, прописки-виписки і оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон", - розповів Мордванюк.

Нині для зручності ветеранів тут вже налагоджено чергування працівників міської ради.

"На першому поверсі Центру чергують усі служби міськради. Тому учаснику АТО не треба ходити по кабінетах міської ради чи їздити за якимись документами по місту, він може отримати всі послуги на місці", - пояснив голова Сумської міськради Олександр Лисенко.

Наступного року також планують купити автомобіль, адже в Центрі проходять реабілітацію багато осіб з інвалідністю. Вони, зокрема, потребують транспорту, щоб мати змогу брати участь у спортивних змаганнях.

Як поінформував Мордванюк, в Центрі працює 19 осіб, серед яких психолог, троє реабілітологів, юрист, соціальні працівники.

Цьогоріч тут створено відділення реабілітації учасників АТО, в якому працюють лікарі 1-ї міської лікарні: терапевт, невролог, фізіотерапевт, медичні сестри. Облаштовано бальнеологічний кабінет, масажний, кабінет фізіотерапевтичних послуг, зала лікувальної фізкультури, зала психологічного розвантаження.

Також у Центрі намагаються допомагати демобілізованим із працевлаштуванням: проводять зустрічі з представниками обласного центру зайнятості, з роботодавцями.

Загальна проща Центру 844 кв. м. На його реконструкцію міська рада Сум виділила 8 млн грн.

Читайте також: Мер Сум обіцяє щороку виділяти гроші на житло 60 учасникам АТО і ООС

Із січня 2017 року послугами Центру скористались вже 1155 осіб.

Загалом у Сумах 3122 учасники АТО, 93 члени сімей 48 загиблих воїнів, 61 боєць, який отримав інвалідність на російсько-українській війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-