Понад третина водопровідних мереж знаходиться в аварійному стані — Мінрегіон

Понад третина водопровідних мереж знаходиться в аварійному стані — Мінрегіон

Укрінформ
Більше третини водопровідних та каналізаційних мереж України знаходяться в аварійному стані, також потребує заміни близько 25% насосного обладнання.

Про це Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомило у відповідь на запит Укрінформу.

"Загальна протяжність водопровідних мереж в Україні становить 104 154,0 км, з яких в аварійному стані знаходяться 36 296,0 км або 34,9%. Кількість насосного обладнання у системах водопостачання країни становить – 14909 одиниць, з них потребує заміни – 3 441 або 23,1%", - йдеться у документі.

Також зазначається, що у системі водовідведення 37,6% каналізаційних мереж знаходяться в аварійному стані.

"Загальна протяжність каналізаційних мереж 34 650,0 км, з яких в аварійному стані знаходиться 13043,0 км, або 37,6%", - повідомляє Мінрегіон.

Крім того, зазначається, що кількість насосного обладнання у системах водовідведення країни становить – 7 106 одиниць, з них потребує заміни 1 854 або 26,1%.

Читайте також: Аварія на водогоні паралізувала центр Тернополя

Як раніше повідомляв Мінрегіон, в Україні запроваджується можливість проведення автоматичного моніторингу тиску в системах холодного та гарячого водопостачання. Це дасть змогу оперативніше виявляти та реагувати на аварійні та інші надзвичайні ситуації на водопроводах. Відповідні зміни у ДБН В.2.5-64:2012 “Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво”опубліковані 30 листопада 2018 в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №11/2018 та вступлять у силу 28 лютого 2019 року. У будівельних нормах щодо водопроводу та каналізації досі не були прописані сучасні рішення швидкого та оперативного виявлення аварій. Тому в нових змінах у ДБН прописана можливість встановлювати прилади вимірювання тиску води, щоб ця інформація оперативно передавалася на диспетчерський пункт. Це дозволить постійно моніторити ситуацію і швидше виявляти несправності.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-