Негода в Україні: синоптики сказали, чого чекати у найближчі дні

Негода в Україні: синоптики сказали, чого чекати у найближчі дні

Карта
Укрінформ
У п'ятницю, 14 грудня, на більшій частині території України йтиме сніг, удень опадів не буде лише у східних, південних регіонах та на Приазов'ї.

Про це Укрінформу повідомили в Укргідрометцентрі.

"Хмарно. Невеликий сніг, лише у східних областях, на Приазов'ї та півдні країни вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вітер цього дня буде переважно південно-східний (у західних областях - північно-західний), 5-10 м/с. Температура протягом доби коливатиметься від 4° морозу до 1° тепла, вдень у Криму та на півдні Одещині 3-8° тепла; у Карпатах вдень буде 1-6° нижче нуля.

У вихідні погода буде хмарна з проясненнями. Удень 15 грудня випадатиме невеликий сніг у Карпатському регіоні та на Одещині, 16 грудня у західних, Житомирській, Вінницькій областях - помірний сніг, на Одещині йтиме мокрий сніг, удень з дощем; на решті території без істотних опадів. На дорогах ожеледиця.

Вітер східний, 5-10 м/с, 16 грудня в південній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі опускатиметься до 4-9° морозу, вдень буде 1-6° нижче нуля, на Закарпатті та півдні країни близько 0°; в Карпатах уночі 6-11° морозу, вдень 2-7° з позначкою мінус.

На початку наступного тижня, 17 та 18 грудня, синоптики прогнозують невеликий сніг у західних, Житомирській та Вінницькій областях. На решті території опадів не очікується.

Читайте також: Снігопад спричинив на Київщині вже понад 100 ДТП

Температура вночі сягатиме 5-10° морозу, 18 грудня у північних, центральних та східних областях 8-13° нижче нуля, на півночі Лівобережжя стовпчики термометрів опускатимуться до -15°; вдень буде 2-8° морозу, на Закарпатті та півдні країни 0-4° тепла.

У Києві та Київській області 14 грудня буде хмарно, йтиме невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура протягом доби 0-2° морозу.

На вихідні, 15-16 грудня, синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно східний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, вдень 1-6° нижче нуля.

На початку наступного тижня опадів у столичному регіоні також не передбачається. Температура вночі 17 грудня 5-10°, 18 грудня 8-13° морозу, вдень буде 3-8° нижче нуля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-