Сумщина повністю забезпечена вакциною проти кору — ОДА

Сумщина повністю забезпечена вакциною проти кору — ОДА

Укрінформ
Сумщина повністю забезпечена вакциною проти кору, паротиту та краснухи.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської ОДА.

«Якісні та ефективні вакцини, що захищають від кору, паротиту і краснухи, наявні в усіх кабінетах щеплень в області, - зазначили в управлінні.

В Сумській області ще у листопаді були наявні 40 129 доз вакцини КПК, що становить 177% від річної потреби обласного населення. Цієї кількості вистачає для планової та посиленої імунізації жителів у найближчі декілька місяців. Водночас медики звертають увагу на низький рівень охоплення щепленнями КПК на Сумщині, і, насамперед, - неповнолітніх. Так, першу дозу вакцини КПК за графіком отримали лише 73,9% дітей.

Читайте також: З початку року на кір захворіли вже близько 47 тисяч українців - МОЗ

Втім, за інформацією лікарів, Сумська область не входить до переліку регіонів з найвищими показниками захворюваності. Станом на кінець листопада, з початку року на кір захворіли 289 жителів області (201 дорослий і 88 дітей).

Як зазначають медики, у зоні ризику перебувають абсолютно усі діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення. Хоча дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби – рятують від смертельно небезпечних ускладнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-