Представники 11 ОТГ Хмельниччини отримали сертифікати соціальних перемовників

Представники 11 ОТГ Хмельниччини отримали сертифікати соціальних перемовників

Децентралізація
Укрінформ
На Хмельниччині, де вже рік впроваджується проект "Інститут соціальних перемовників", представники 11 об'єднаних територіальних громад успішно пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати.

Соціальні перемовники працюватимуть у громадах і будуть своєрідними посередниками між поліцейськими і місцевими жителями, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області. 

"Протягом року на території Хмельницької області активно впроваджувався проект «Інститут соціальних перемовників»... У результаті успішно пройшли навчання представники 11 об’єднаних тергромад області: Баламутівської, Вовковинецької, Дунаєвецької, Летичівської, Маківської, Сатанівської, Смотрицької, Солобковецької, Старосинявської, Судилківської та Чемеровецької... У громаді соціальні перемовники будуть такими собі місцевими помічниками дільничного і працюватимуть на упередження серйозних конфліктів та правопорушень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, інститут соціальних перемовників успішно діє у більш ніж 20 країнах світу. А от в Україні Хмельницька область стала першою, де впроваджується така практика.

Розробляли та втілювали проект у життя його ініціатори з Головного управління Національної поліції Хмельницької області та громадської організації «АСТАР». Ідею представили на конкурсі під назвою «Безпечна громада — спільний інтерес, спільна відповідальність», і в результаті він став переможцем серед понад сотні претендентів на перемогу з усієї України.

Далі усі охочі подали заявки та пройшли спеціальний навчальний інтенсив, який складався з кількох модулів. Під час навчання майбутні соціальні перемовники опановували ази законодавства, майстерність комунікації та вирішення різного типу конфліктів.

Читайте також: Бюджети тергромад Одещини зросли до 12 разів

Під час форуму «Громадська безпека та інститут соціальних перемовників», який днями пройшов у Хмельницькому, відбувся офіційний випуск та вручення сертифікатів. Кожен випускник отримав до того ж спеціальну валізу соціального перемовника, куди увійшли довідник, спеціальний яскравий жилет, ліхтар, відеокамера, обмежувальна стрічка, канцелярія та інші необхідні речі.

Фото: hm.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-