На Дніпропетровщині запрацювали ще три мобільних ЦНАПи

На Дніпропетровщині запрацювали ще три мобільних ЦНАПи

Децентралізація
Укрінформ
У Дніпропетровській області запрацювали ще три мобільних Центри надання адміністративних послуг, які дозволяють обслуговувати громадян вдома.

Мобільні кейси для таких ЦНАПів Дніпропетровщина отримала за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Наразі в області діє 20 мобільних ЦНАПів. 

Про це поінформував голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє портал "Децентралізація"

«Адмінпослуги мають бути якісними, зручними й максимально наближеними до людей. На Дніпропетровщині їх можна отримати не тільки у стаціонарному офісі, а й вдома. Для тих, хто мешкає на віддаленій території або через стан здоров’я не може самотужки дістатися до ЦНАПу, адмінпослуги зібрані у спеціальному мобільному кейсі. Забезпечувати центри «виїзними валізами» допомагають європейські партнери», – зауважив Резніченко.

Мобільні  ЦНАПи запрацювали в Апостолівській об’єднаній громаді, яка налічує 20 населених пунктів, найдальший з яких - за 45 км від центру громади; Тернівці, де проживають 28 тисяч людей, та Кам'янському.

Територіальні громади отримали кейси за проектом «Реформа управління на сході України II», що впроваджує компанія GIZ за дорученням федерального уряду Німеччини.

На Дніпропетровщині мобільні кейси працюють також у ЦНАПах Кривого Рогу, Томаківки, Олександрополя, Криничок, Солоного, Слобожанської, Вербківської, Межівської й Покровської ОТГ. Мають їх ЦНАПи Дніпра, Покрова, Жовтих Вод, Новомосковська, Вільногірська й Петропавлівки.

Читайте також: Волинські громади вивчали способи поповнення власних бюджетів

Цей сервіс не тільки для жителів віддалених населених пунктів, а й для людей похилого віку, людей з інвалідністю та  тих, для кого  відвідування стаціонарного ЦНАПу неможливе або ускладнене з різних причин. 

Мобільний офіс (або мобільний ЦНАП) - це спеціально сформований кейс, з яким працівник ЦНАПу може приїхати до клієнта додому, в лікарню чи віддалене село. Всередині – ноутбук, портативні сканер та принтер, 3G USB-модем для доступу до Інтернету, акумулятор та веб-камера. Замовити виїзне обслуговування можна телефоном, електронною поштою або  безпосередньо у ЦНАПі. Адміністратор з кейсом приїде до заявника у зручний час. Послуга безкоштовна.

Зараз на Дніпропетровщині діє 57 ЦНАПів та їхніх філій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-