Локомотиви General Electric можна обслуговувати у Мелітопольському депо - експерти

Локомотиви General Electric можна обслуговувати у Мелітопольському депо - експерти

Укрінформ
Мелітопольське локомотивне депо регіональної філії «Придніпровська залізниця» має достатній технічний, логістичний та кадровий потенціал для сервісного обслуговування локомотивів General Electric «Тризуб».

Такого висновку дійшли міжнародні консультанти у сфері залізничного транспорту Йенс Енгельманн та Ллевеллін Девіс під час інспекційного візиту до структурного підрозділу члена Наглядової ради АТ «Укрзалізниця» Крістіана Куна, повідомляє медіацентр "Магістраль".

"Очевидною є добре організована логістика, впадає в око чистота та порядок, є зразки сучасного верстатного обладнання, кваліфікований персонал. Безсумнівно, локомотивне депо Мелітополь належить до групи кращих в Україні", - сказав Енгельманн, підбиваючи підсумки проведеної інспекції.

За словами Куна, метою поїздки міжнародних консультантів було оцінити стан локомотивних депо АТ «Укрзалізниця», знайти шляхи до збільшення їх технічного й сервісного потенціалу, вирішити проблемні питання. "Саме на місцях вибудовується основна робота Укрзалізниці, тому для нас важливо на власні очі побачити, що тут відбувається, а в разі необхідності надати потрібну допомогу", - зауважив він. Мелітопольське локомотивне депо, за словами Куна, викликало першочерговий інтерес міжнародних експертів як база для обслуговування нових сучасних локомотивів виробництва General Eleсtric.

Експерти оглянули основні цехи та дільниці структурного підрозділу, складського господарства та лабораторій, ознайомилися з видами ремонтних робіт, які виконуються у депо, й технічним оснащенням, логістикою та системою охорони.

Читайте також: Французька Alstom зацікавлена у виробництві в Україні сучасних електровозів - Омелян

Як розповів директор регіональної філії «Придніпровська залізниця» Микола Кужавський, щоб тримати лідерські позиції серед підприємств локомотивного господарства Укрзалізниці, забезпечити належний рівень сервісного обслуговування тепловозів GE, які невдовзі надійдуть на Придніпровську залізницю, за останній рік у Мелітопольському локомотивному депо виконали системну роботу і готові до обслуговування нових локомотивів. "Ми оновили колійну мережу депо, зокрема замінили 16 стрілочних переводів та переклали маршрутні шляхи, по яких нові локомотиви заходитимуть на територію депо та у цехи. Упорядкували та для зручності сконцентрували в одному місці процеси екіпірування і водопідготовки нових тепловозів, а також зливу відпрацьованого мастила; до дрібниць відпрацювали алгоритм роботи з дизельним пальним, щоб унеможливити невиробничі витрати; а також підготували складські приміщення та приміщення для обслуговуючого «Тризуби» персоналу", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ,  у лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ "Укрзалізниця" на 1 млрд доларів.

Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни. Поступово рівень локалізації в Україні буде доведений до 40%.

"Укрзалізниця" має намір задіяти новий рухомий склад на Мелітопольському, Миколаївському та Маріупольському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-