У Чугуєві встановили пам'ятні дошки добровольцям, полеглим у війні на Донбасі

У Чугуєві встановили пам'ятні дошки добровольцям, полеглим у війні на Донбасі

Фото
Укрінформ
Пам'ятні дошки загиблим у війні на Донбасі Андрію Маслову і Сергію Шевченку встановлені у Новопокровському навчально-виховному комплексі в Чугуївському районі Харківської області, який закінчили обидва бійці.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у Чугуївській райдержадміністрації.

"Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляків, поклали квіти до пам'ятних знаків на їх честь. Андрій Маслов (позивний "Футболіст") народився і мешкав у смт Новопокровка. Проходив службу у званні молодшого сержанта, командира протидиверсійної групи у складі 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув 21 травня 2018 року у віці 31 рік в бойовому зіткненні з ворожою диверсійно-розвідувальною групою на околиці селища Південне, неподалік Горлівки. Похований на Алеї Слави у Харкові. У нього залишились батьки, дружина та син... Сергій Шевченко (позивний "Шева") народився у смт Новопокровка. Проходив службу у званні солдата на посаді гранатометника у 58-й окремій мотопіхотній бригаді. Загинув 23 листопада 2017 року у віці 43 роки під час бойового зіткнення в районі Бахмутської траси по лінії села Кримське. Похований на Алеї Слави у Харкові. У загиблого залишилися мати, брат, дружина і троє дітей. Кожен з загиблих героїв посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня", - зазначили в РДА.

У Чугуєві встановили пам'ятні дошки добровольцям, полеглим у війні на Донбасі / Фото: Чугуївська РДА

На церемоніі видкриття пам'ятних знаків, додали в РДА, голова райдержадміністрації Микола Шошин сказав: "Ці хлопці добровільно пішли на фронт, щойно прийшла біда, та заради нашого мирного життя пожертвували власним. Це величезна трагедія, особливо для батьків та рідних, адже втрачати сповнених сил та енергії близьких - найболючіша рана, що ніколи не загоїться. Впевнений, що подвиг колишніх учнів Новопокровського НВК, як і інших жителів нашого краю, що захищають незалежність України, надихатиме юне покоління так само мужньо й самовіддано служити Батьківщині".

Читайте також: У Чернівцях попрощалися із загиблим на Донбасі бійцем ЗСУ

У навчальному закладі, стало відомо, також відкрито фотовиставку, яка розповідає про 13 мешканців Чугуївщини, які ціною власного життя зупинили ворога, та їх побратимів, які продовжують боронити рідну землю від агресивного сусіда.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові на 18-му кладовищі на Алеї Слави поховано близько 70 земляків, загиблих у війні на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-