У Харкові про проблему безбар'єрного доступу нагадали перфомансом

У Харкові про проблему безбар'єрного доступу нагадали перфомансом

Фото
Укрінформ
Перфоманс "Доступний простір" зібрав три десятки учасників і до сотні глядачів на майданчику біля Харківського національного театру опери та балету імені Лисенка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції - слухачі недержавного внз "Українська академія лідерства" й активісти громадської організації "Реформаторська коаліція" - розділилися на дві групи. На одязі одних - великі літери, які складаються у слово "Харків". Це, як пояснюють організатори перфомансу, символічний образ міста. В інших учасників, які стоять навпроти, - чорні окуляри на очах і білі тростини для незрячих, хтось - в інвалідному візку, хтось - з немовлятами на руках. Це ті, хто потребує безбар'єрної архітектури. Як тільки ті, що потребують безбар'єрної архітектури, почали рухатися вперед, "харків'яни" загородили їм дорогу. На завершення шестихвилинної акції учасники перфомансу підняли білий транспарант з написом "Харків - не інклюзивне місто!»

"Наше завдання - звернути увагу влади й громадськості до проблеми доступу маломобільних громадян до об'єктів міської інфрастурктури: в навчальні й лікувальні заклади, будівлі органів правопорядку, виконавчої й законодавчої влади", - зазначив комунікаційний менеджер проекту Сергій Гульчук.

У Харкові провели перформанс "Доступний простір" / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

За його словами, активісти "Реформаторської коаліції" протягом кількох місяців проводять моніторинг новобудов на предмет доступності. "Отримавши результати, ми передаємо їх до профільних департаментів міської й обласної рад. Іншими словами, ми надаємо владі дорожню карту проблем за умови, що перевіримо й оприлюднимо результати їхньої діяльності", - пояснює комунікаційний менеджер проекту Сергій Гульчук.

Читайте також: Із нового року в Україні впровадять новий вид соцдопомоги

Як стало відомо, проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку(USAID). Один із його кураторів у Харкові -  харківська громадська організація "Сучасна жінка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-