На Закарпатті знайшли замовницю антиугорських бігбордів

На Закарпатті знайшли замовницю антиугорських бігбордів

Укрінформ
Прокуратурою Закарпатської області викрито жінку, яка замовила та організувала друк антиугорських плакатів провокаційного змісту, які були встановлені по області в ніч із 19 на 20 жовтня 2018 року.

31-річній жительці міста Мукачева оголошено про підозру в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, також правоохоронці встановлюють виконавців, повідомляє прес-служба Закарпатської обласної прокуратури.

“Прокуратурою Закарпатської області спільно з слідчими Головного управління Нацполіції та Управлінням Служби безпеки України в області викрито закарпатку, яка замовила та організувала друк плакатів провокаційного змісту”, - йдеться в повідомленні.

Фото: прокуратура Закарпаття

Встановлено, що жінка замовила та оплатила одній з рекламних агенцій краю друк плакатів провокаційного характеру. В подальшому, в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 року, вони були розміщені на території кількох сіл Закарпатської області.

Читайте також: Антиугорські борди на Закарпатті: Москаль розповів, чим себе виказує ФСБ

31-річній жительці Мукачева оголошено про підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності, вчинені службовою особою за попередньою змовою групою осіб ( ч.2 ст.28 - ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України).

Наразі, за процесуального керівництва прокуратури області, слідчими ГУ Нацполіції в Закарпатській області встановлюються інші особи, причетні до вчинення даного злочину.

Триває подальше досудове розслідування.

Як повідомлялося, в ніч з 19 на 20 жовтня в різних селах області були розклеєні бігборди з фото лідерів угорської нацменшини на Закарпатті з написом “Зупинимо сепаратистів!”. Акцію визнали провокацією, виконавців шукали понад місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-