У Дніпрі стартував перший в Україні форум громадських рад

У Дніпрі стартував перший в Україні форум громадських рад

Децентралізація
Укрінформ
У Дніпрі розпочався перший масштабний Всеукраїнський форум «Дієві громади – якісні рішення влади – спроможні громади».

Захід, ініційований міським головою Дніпра Борисом Філатовим спільно з міжнародним фондом Конрада Аденауера, об’єднав понад сто делегатів з майже двох десятків українських міст, поінформували у прес-службі міськради Дніпра.

«Ідея, яку запропонував очільник Дніпра Борис Філатов, полягає у децентралізації влади на рівні міста та наданні більших повноважень його мешканцям. Відтак до роботи вдасться залучити якомога більше активних громадян. Таку концепцію підтримали у міжнародному Фонді Конрада Аденауера, що має 106 представництв у різних країнах світу та сприяє підтримці демократії, захисту прав людини й зміцненню соціального розвитку. Завдяки співпраці з фондом Дніпро залучає понад 300 тис. грн міжнародної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Як наголосив керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (Харків) Тім Петерс, ідеї мають народжуватися в української сторони, фонд зі свого боку допомагатиме у їхній реалізації. «Німеччина має багатий досвід у період трансформації, зокрема, після об’єднання країни. Ми розуміємо, в якій ситуації перебуває Україна, на якому етапі реформування та що ще необхідно зробити. Участь громадян є важливим аспектом у цьому», – зазначив Петерс.

Читайте також: Тергромади Дніпропетровщини почнуть роботу над стратегією регіону до 2027 року
Загалом під час панельних дискусій Всеукраїнського форуму громадських рад у Дніпрі ідеї та найкращі практики розвитку презентуватимуть лідери об’єднань і фондів, а також експерти з децентралізації й представники органів місцевого самоврядування з різних областей країни.

У Дніпрі з ініціативи голови нині є вагома підтримка органів самоорганізації населення. Зокрема, це відображено у бюджеті міста на 2019 рік. Обсяг програми «Бюджет участі» зросте до 31,3 млн грн, а забезпечення програми співфінансування проектів ОСББ і ЖБК збільшиться до 38 млн грн.

Фото: dniprorada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-