Жителі Містківської ОТГ на Луганщині вперше за 12 років отримали газ

Жителі Містківської ОТГ на Луганщині вперше за 12 років отримали газ

Укрінформ
Відтепер 700 жителів Містківської об’єднаної територіальної громади Сватівського району на Луганщині мають у своїх домівках блакитне паливо.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Довжина вуличного газопроводу склала 48 км, що дозволила з’єднати 334 домогосподарств. Слід зазначити, що будівництво підвідного газопроводу до села Містки Сватівського району від АГРС села Коноплянівка Білокуракинського району розпочато ще у 2006 році. Вартість газопроводу склала більше 10 млн гривень», - йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

У 2010 року було введено в експлуатацію І чергу підвідного газопроводу довжиною 11 км у селі Рудівка. Наступного року зареєстровано декларацію про початок будівельних робіт на ІІ чергу будівництва підвідного газопроводу. Але, через відсутність коштів на відповідні заходи, будівельні роботи протягом 2014-2016 років не проводилися.

Читайте також: На Луганщині збудували півсотні кілометрів нового водопроводу за гроші ЄС

Лише починаючи з 2016 року, цю роботу було продовжено. Завдяки спільним зусиллям обласної, районної та місцевої влади її сьогодні повністю завершено.

Загальна довжина газових мереж складає 68 км, у тому числі підвідного газопроводу – 20 км (з них – 8 км І черги), розвідних мереж – 48 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-