Депутати Івано-Франківщини вимагають від уряду скасувати підвищення ціни на газ

Депутати Івано-Франківщини вимагають від уряду скасувати підвищення ціни на газ

Укрінформ
Депутати Івано-Франківської обласної ради вимагають від уряду скасувати постанову про підвищення ціни на природний газ для населення.

Про це йдеться у рішенні щодо неприпустимості підвищення ціни на газ для населення, яке ухвалили депутати облради на сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вимагаємо від уряду скасувати постанову про підвищення ціни на газ для населення», - зачитав звернення депутатів до Президента та Прем’єр-міністра України перший заступник голови облради Василь Гладій.

Він назвав це звернення «виваженим, толерантним і таким, що носить виключно соціальний характер».

У зверненні йдеться, що підвищення ціни на газ на 23,5% є не припустимим і таким, що порушує права громадян України та шкодять національній економіці. Тут зазначають, що в Україні щороку видобувають 20,7 млрд м куб. газу, а населення споживає 15 млрд м куб. газу. Обласні депутати посилаються на експертні висновки про те, що собівартість блакитного палива складає 104,5 американських доларів за м куб., а не 248 доларів, які платять сьогодні українці.

Читайте також: Вакцин проти кору Івано-Франківщині вистачить на 4 місяці

Водночас депутати пропонують уряду запровадити в країні ряд заходів для розвитку альтернативної енергетики. Серед них – пільгове кредитування підприємств енергетики, монетизацію субсидій, збільшення власного видобутку нафти та газу та інші.

Ініціаторами цього звернення в облраді виступили фракції «Батьківщина», «Воля» та «Свобода». Утримались від голосування за звернення фракція БПП в облраді. На їх переконання, підвищення ціни на газ було необхідним кроком для подальшої співпраці України з МВФ, а відмова від цього створює в величезні ризики в країні, яка перебуває у стані війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-