Убивство в супермаркеті: ДБР вивчить, чи правомірно поліцейський застосував зброю

Убивство в супермаркеті: ДБР вивчить, чи правомірно поліцейський застосував зброю

Укрінформ
Державне бюро розслідувань займатиметься фактом стрілянини у харківському супермаркеті "Рост", де 5 грудня поліцейський завдав смертельного поранення громадянину, який напав на нього з ножем.

Про це журналістам розповів директор Полтавського територіального управління ДБР, сфера діяльності якого поширюється на Харківську область, Володимир Тимошко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчі Полтавського територіального управління ДБР вивчатимуть правомірність застосування зброї співробітником взводу охорони громадської безпеки Управління поліції охорони в Харківській області, в результаті чого загинула людина", - зазначив Тимошко.

За його словами, кримінальне провадження відкрито за статтями "Умисне вбивство" і "Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки" (частина 1 статті 115 та частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв раніше Укрінформ, у середу, 5 грудня, близько 21:50, в супермаркеті "Рост" у Харкові поліцейський застосував табельну зброю після того, як на нього з ножем напав 24-річний громадянин, який відмовився платити за зіпсований ним товар і мав намір вийти на вулицю.

Читайте також: Міжнародний суд вивчає повідомлення щодо воєнних злочинів РФ у Криму

Обидва постраждалих госпіталізовані. У ніч на 6 грудня поранений громадянин помер у лікарні. Поліцейського прооперовано, його стан стабільний.

За попередньою інформацією, поліцейський вистрілив двічі.

6 грудня у Харкові за фактом події в супермаркеті "Рост" відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-